Що таке конвекція духовки та як вона працює!?
Багато господинь знають, який розлад приносить нерівномірно випечений пиріг або пригоріла з одного боку піца. Так відбувається, якщо в духовці не працює режим конвекції. Що ж таке ця конвекція, і для чого вона потрібна?
Конвекція - спосіб нагрівання невеликого простору♨️, за допомогою вентилятора, яким оснащена духова шафа. Саме завдяки йому, відбувається прискорене з’єднання гарячого повітря з холодним, після чого рівномірно заповнюється простір духової шафи.
Пам'ятаєте, як у старих духовках треба було спочатку ставити на нижній рівень, а потім піднімати вище, щоб знизу їжа не пригоріла? Так ось, з режимом конвекції цього робити не потрібно! Тепло рівномірно розподілиться відразу ж після нагрівання, і дуже смачні пиріжки не пригорять. Вони пропечуться всередині і підрум'яняться зверху, не будуть мокрими або пересмаженими. Мало того, в одну духовку можна ставити два деко і готувати декілька страв одночасно, що економить електроенергію та час.
ПЕРЕВАГИ роботи:
- блюдо рівномірно пропікається;
- розширюється діапазон страв, які ви зможете приготувати в духовці, ОДНОЧАСНО;
- формування скоринки рівномірно з усіх боків.
Єдиним недоліком, є сухий потік повітря, який забирає з страв всю соковитість, але при надмірному виділенні соку - це скоріше плюс.