Корисні поради від lazeika.ua


Історія виникнення посудомийної машини
З повітряними кульками, транспортними засобами та іншими технічними нововведеннями нашого часу можна було б думати, що посудомийна машина - це не що інше, як ще один елемент побутової техніки, який був винайдений недавно. Проте, історія створення посудомийних машин починається значно раніше, ніж багато хто може подумати.Саме в 1886 році, американський винахідник Джозефіна Кокрейн розробила першу посудомийну машину, яка мала схожу конструкцію з тими, що використовуються в сучасних моделях. На жаль, прототип Кокрейн був дуже складним у використанні та занадто дорогим для більшості господинь того часу. Оскільки посудомийна машина не здобула популярності, прототип Кокрейн залишився єдиним в своєму роді на десятиліття вперед.Однак, з розвитком промисловості та наукових досягнень, посудомийні машини стали доступнішими для широкої публіки. У 1920-х роках відбулася велика розвідка в галузі побутової техніки, і посудомийні машини стали більш поширеними в домогосподарствах. Зараз, у більшості кр..
512
Все про холодильник. Історія, види, системи і т.д.
Холодильник – незамінна річ у житті кожної родини.    Холодильник у житті людей з’явився 8 серпня 1899 року в                                       м. Мінесота  (США). Цей прилад був запатентований його винахідником Альбертом Маршалом. Одними із перших винайшли холодильник китайці. Їх холодильники були виготовлені з бронзи та міді, з зовнішнього та внутрішнього резервуарів, між якими закладали лід. Потім, китайці почали виготовляти холодильники з дерева. Не можна конкретно сказати, чи ці винаходи були зручними та дієвими, але саме так розпочиналася історія цього виду побутової техніки.   У 1926 році один данський інженер Стриндруп створив безшумний холодильник, який швидко став популярним в Америці. Однак, коштував такий пристрій, як два автомобілі марки «Фо..
929
Красиве та доглянуте волосся. Вибираємо надійний фен саме для Вас.
Відразу розпочнемо з розкриття дівочих таємниць. Фен - пристрій, котрим представниці прекрасної статі користуються чи не щодня, але насправді, мало хто знає як саме його обирати. А все тому, що дуже часто ця техніка приходить до нас як подарунок (підказка для чоловіків, якщо думаєте над таким питанням). Отож, процес вибору буде не такий вже легкий, не дарма ж існує таке розмаїття моделей, різних за ціною, функціоналу та комплектації.Розберімося де саме і як часто будете ним користуватися. Якщо це дорожній варіант, то тут все просто, це буде модель з ручкою, яка складається, не великий за розміром і з потужністю 1000-1400 Вт. Ціна такого типу фенів доступна, функціонал мінімальний.Якщо ж обираєте пристрій для щоденного або майже щоденного використання, ось тут треба врахувати декілька пунктів.Потужність! Тут варто знати, що потужність фена впливає НЕ на температуру повітря, яке видувається, а його швидкість. Чим більша потужність, тим інтенсивніше обдув, відповідно швидше висихає. Для к..
3389
Поради! Прості способи очищення електрочайника!
Всі ми хочемо, щоб техніка послужила довго, незалежно чи це холодильник чи праска. Чайник, а точніше електрочайник, прилад, який потрібно мити чи не найчастіше, через утворення накипу. По-перше, коли вапняний наліт відкладається шаром на дні і стінках, вода стає каламутною, що псує смак напою і навряд чи позитивно відзначається на Вашому здоров'ї. По-друге, він може вимкнутися до того, як закипить, ну і звичайно, неминуче, виходить з ладу.Видалити наліт можна механічними чи хімічним способом. Перший, може пошкодити внутрішнє покриття, займе більше зусиль і часу. Другий (не варто боятися цього слова), однозначно ефективний і швидкий.Є кілька порад з очищення електрочайника, засобами, які точно знайдуться в кожному будинку.Столова сода! Цим засобом користується чи не кожна господиня. Щоб почистити електрочайник, Вам знадобиться півлітра води і столова ложка соди.Що робити: - розчинити соду у воді;- прокип'ятити;- видалити залишки губкою;- залити чисту воду і прокип'ятити ще раз.9% оцтова..
6615
Десерти без зусиль! Топ десертів в мультиварці!
Мультиварка! Вона, мабуть, присутня на кожній кухні, а якщо поки немає, саме час придбати на www.lazeika.ua. Адже влітку так не хочеться вмикати духовку в квартирі в якій і без того гаряче.Хочемо поділитися з Вами смачними рецептами!Топ десертів в мультиварці: - "Шоколадний бісквіт", - "Французький маковий пиріг", - пиріг "Зі сливою", - "Фруктово - сирна" запіканка.По-перше, до кожної смакоти Вам потрібно підготувати мультиварку та інгредієнти. Отже, розпочнемо!"Шоколадний бісквіт"  Складові:- 2 яйця, - 2 мульти склянки муки, - 2 мульти склянки цукру, - 1/2 мульти склянки рослинної олії, - 1 склянка окропу, - 1 склянка молока, - 1 пакетикваніліну, - 6 ст. л какао, - 1.5 ч. л розпушувачу, - 1.5 ч. л соди / просочення: - 100 г коньяку, - 2 ст. л цукру, - свіжа/морожена вишня, - крем (сметаний або інший по смаку).Приготування: - змішуємо сухі інгредієнти: муку, соду, какао і розпушувач, додаємо туди яйця перемішані з цукром, молоко та олію, до цієї перемішаної однорідної ма..
1885
Гаряча вода круглий рік! Як обрати бойлер? Який нагрівальний елемент надійніший, "сухий" чи "мокрий" тен?
Ми знаємо скільки дискомфорту приносить щорічне вимкнення гарячої води. Хочемо максимально спростити Вам життя та допомогти у виборі бойлера.Для початку, давайте розберімося як вони працюють та які бувають. Бойлер являє собою ємність, яка до речі буває різною 10, 30, 50, 100, 200 л, в якій холодна вода нагрівається до заданої температури, після чого термостат його вимикає, але коли температура води падає на 1-2°C знову вмикає нагрів. Задавати температуру Ви можете на механічних регуляторах, а на дорожчих моделях встановлюють електронне управління, яке дозволяє встановлювати температуру з точністю до 1-2°C. Але і коштує таке задоволення дорожче на 1,5-2 тис. грн, якщо порівняти однакові по параметрах та однієї й тієї ж марки бойлери, але з різним типом керування. Ще однією особливістю є те, що вони працюють (підігрівають) постійно, навіть тоді, коли Ви ним не користуєтесь, що призводить до більшого споживання електроенергії. Уникнути цього можна, знижу..
1562
Історія появи праски!
Є техніка, якою ми користуємось кожного дня і навіть не здогадуємось про шлях її появи. Люди зажди хочуть виглядати охайно та красиво. Що тільки не застосовували, щоб одяг випрасувати, починаючи від каменів і закінчуючи використання розпеченого вугілля. Стародавні греки використовували підігрітий металевий стрижень, що чимось нагадував качалку. А от римляни, буквально, вибивали усі складки розігрітим молотком. Були й інші відомі способи прасування, вологий одяг клали на розігрітий сонцем камінь і придавлювали іншим каменем та чекали до повного висихання. В Україні прасування здійснювалось досить оригінальним способом. Тканина намотувалась на так звану качалку, після чого декілька раз прокочували "рублем" (дерев'яній дошці з ручкою і поперечними ребрами).Найвідоміший предок сучасної праски - сковорідка з вугіллям, а на заміну їй прийшла праска, в середину якої поміщалось вугілля. Для того, щоб вугілля краще горіло, по боках робили отвори, іноді через них воно випадало та ..
31280
Пральні машини з функцією пари! Навіщо вона потрібна?
Пам'ятаєте як колись наші бабусі кип'ятили білизну перед тим, як випрати її? Не так давно з'явились пральні машини з функцією пари, яка повністю спрощує життя та робить процес прання комфортним. Суть функції прання з парою полягає в тому, що під час прання речі обробляються парою, а точніше при взаємодії води, пари та прального засобу, завдяки чому забруднення розм’якшуються і видаляються істотно простіше, знищуються будь-які типи мікробів та неприємні запахи. По-перше, пара здатна вбивати грибки та бактерії, через які ми можемо хворіти. Дуже важливо, адже, наше тіло і шкіра безпосередньо контактує з одягом, тому вкрай необхідно, щоб він був безпечним. По-друге, ми позбавляємося від небажаних запахів. По-третє, обробка речей дозволяє нейтралізувати алергени. Це найкорисніша властивість, яка робить пральну машину з парою просто незамінним пристроєм для тих людей, які страждають від алергії різних форм. Ну і звичайно, не забуваємо проте, що речі не втрачають колір, а складки розгладжують..
12099
Як правильно обрати розмір телевізора?
Як правильно обрати розмір телевізора?Коли йдеться про телевізор, важливу роль, безумовно, відіграє його розмір. Одні керуються принципом «чим більший, тим кращий», інших відлякує сама думка про те, що це величезне зображення, просто, притисне їх до дивану.На щастя, спосіб, який надасть можливість правильно обрати розмір телевізора є дуже простим. Все, на що Вам потрібно звернути увагу – це розміри кімнати, в якому місці стоятимете телевізор у співвідношенні до Вашого улюбленого місця перегляду. Досвідчені фахівці рекомендують дотримуватися наступних параметрів: телевізори невеликого розміру 14-19 дюймів (37-43 см) варто дивитися на відстані не менше одного метра, середні телевізори розміром 26-32 дюйма (72-81 см) на дистанції 2-2.5 метрів, а великий телевізор діагоналлю 61-80 дюймів (155-201 см), варто дивитись на відстані не менше 4-5 метрів.Звичайно, після того, як Ви визначилися з розміром телевізора, для оптимального перегляду потрібно врахувати і інші нюанси. Перш за все, вс..
770
Що таке конвекція духовки та як вона працює
Багато господинь знають, який розлад приносить нерівномірно випечений пиріг або пригоріла з одного боку піца. Так відбувається, якщо в духовці не працює режим конвекції. Що ж таке ця конвекція, і для чого вона потрібна?Конвекція - спосіб нагрівання невеликого простору♨️, за допомогою вентилятора, яким оснащена духова шафа. Саме завдяки йому, відбувається прискорене з’єднання гарячого повітря з холодним, після чого рівномірно заповнюється простір духової шафи.Пам'ятаєте, як у старих духовках треба було спочатку ставити на нижній рівень, а потім піднімати вище, щоб знизу їжа не пригоріла? Так ось, з режимом конвекції цього робити не потрібно! Тепло рівномірно розподілиться відразу ж після нагрівання, і дуже смачні пиріжки не пригорять. Вони пропечуться всередині і підрум'яняться зверху, не будуть мокрими або пересмаженими. Мало того, в одну духовку можна ставити два деко і готувати декілька страв одночасно, що економить електроенергію та час.ПЕРЕВАГИ роботи:- блюдо рівномірно п..
28701
Довга та якісна робота пральної машини! Правила, яких варто дотримуватись!
Бажаєте, щоб пральна машина працювала багато років і радувала якістю прання?Необхідно дотримуватись певних правил!В першу чергу, установка та підключення, це потрібно довірити професіоналам. Перед початком користування новою пральною машиною, звичайно, потрібно прочитати інструкцію. Поради експлуатації для довгої служби:- перед пранням обов'язково перевіряйте одяг на наявність сторонніх предметів, при потребі користуйтесь спеціальним мішком для делікатного прання https://goo.gl/znkuSu;- не перевантажуйте барабан. До кожної програми є рекомендоване завантаження;- сортуйте речі по типу тканини та закидайте її у розправленому вигляді;- кількість прального порошку повинна відповідати ступеню забруднення білизни та кількості білизни. Пральний засіб повинен бути спеціальним для автоматичних пральних машин;-після закінчення прання обов'язково очищайте і залишайте просушитися контейнер для порошку. Дверцята машинки залиште відкритими для просушування і провітрювання барабана;- стан ш..
2495
Догляд за праскою, що варто знати
Щоб техніка Вас не підвела у найбільш відповідальний момент, важливо правильно за нею доглядати!Догляд за праскою, що варто знати! Звичайно, після покупки праски, перше, що потрібно зробити - ознайомитись з інструкцією та рекомендаціями виробника, адже, проблему легше попередити, ніж потім її вирішувати! А от після певного періоду користування Вашим помічником, можуть виникнути певні проблеми: забруднення підошви, утворення іржі на ній та накипу всередині праски, закупорка отворів.Давайте по порядку розберемося з ними!Видалити забруднення та іржу на підошві допоможе Вам спеціальний олівець, просто натерши ним гарячий прилад, через декілька секунд Ви побачите, як бруд почне плавитись та стікати. Для повної очистки, протріть підошву вологою ганчіркою без ворсинок. Якщо ж, олівця під рукою немає, то Вам допоможе оцет або розчин лимонної кислоти, також нанесіть одну з речовин, тільки уже на холодну підошву, залиште на деякий час, нагрійте та протріть забруднену ділянку. Ці ж..
2201
Популярні Статті
Історія появи праски!
Є техніка, якою ми користуємось кожного дня і навіть не здогадуємось про шлях її появи. Люди зажди хочуть виглядати охайно та красиво. Що тільки не застосовували, щоб одяг випрасувати, починаючи від каменів і закінчуючи використання розпеченого вугілля. Стародавні греки використовували підігрітий металевий стрижень, що чимось нагадував качалку. А от римляни, буквально, вибивали усі складки розігрітим молотком. Були й інші відомі способи прасування, вологий одяг клали на розігрітий сонцем камінь і придавлювали іншим каменем та чекали до повного висихання. В Україні прасування здійснювалось досить оригінальним способом. Тканина намотувалась на так звану качалку, після чого декілька раз прокочували "рублем" (дерев'яній дошці з ручкою і поперечними ребрами).Найвідоміший предок сучасної праски - сковорідка з вугіллям, а на заміну їй прийшла праска, в середину якої поміщалось вугілля. Для того, щоб вугілля краще горіло, по боках робили отвори, іноді через них воно випадало та ..
31280
Що таке конвекція духовки та як вона працює
Багато господинь знають, який розлад приносить нерівномірно випечений пиріг або пригоріла з одного боку піца. Так відбувається, якщо в духовці не працює режим конвекції. Що ж таке ця конвекція, і для чого вона потрібна?Конвекція - спосіб нагрівання невеликого простору♨️, за допомогою вентилятора, яким оснащена духова шафа. Саме завдяки йому, відбувається прискорене з’єднання гарячого повітря з холодним, після чого рівномірно заповнюється простір духової шафи.Пам'ятаєте, як у старих духовках треба було спочатку ставити на нижній рівень, а потім піднімати вище, щоб знизу їжа не пригоріла? Так ось, з режимом конвекції цього робити не потрібно! Тепло рівномірно розподілиться відразу ж після нагрівання, і дуже смачні пиріжки не пригорять. Вони пропечуться всередині і підрум'яняться зверху, не будуть мокрими або пересмаженими. Мало того, в одну духовку можна ставити два деко і готувати декілька страв одночасно, що економить електроенергію та час.ПЕРЕВАГИ роботи:- блюдо рівномірно п..
28701
Пральні машини з функцією пари! Навіщо вона потрібна?
Пам'ятаєте як колись наші бабусі кип'ятили білизну перед тим, як випрати її? Не так давно з'явились пральні машини з функцією пари, яка повністю спрощує життя та робить процес прання комфортним. Суть функції прання з парою полягає в тому, що під час прання речі обробляються парою, а точніше при взаємодії води, пари та прального засобу, завдяки чому забруднення розм’якшуються і видаляються істотно простіше, знищуються будь-які типи мікробів та неприємні запахи. По-перше, пара здатна вбивати грибки та бактерії, через які ми можемо хворіти. Дуже важливо, адже, наше тіло і шкіра безпосередньо контактує з одягом, тому вкрай необхідно, щоб він був безпечним. По-друге, ми позбавляємося від небажаних запахів. По-третє, обробка речей дозволяє нейтралізувати алергени. Це найкорисніша властивість, яка робить пральну машину з парою просто незамінним пристроєм для тих людей, які страждають від алергії різних форм. Ну і звичайно, не забуваємо проте, що речі не втрачають колір, а складки розгладжують..
12099
Поради! Прості способи очищення електрочайника!
Всі ми хочемо, щоб техніка послужила довго, незалежно чи це холодильник чи праска. Чайник, а точніше електрочайник, прилад, який потрібно мити чи не найчастіше, через утворення накипу. По-перше, коли вапняний наліт відкладається шаром на дні і стінках, вода стає каламутною, що псує смак напою і навряд чи позитивно відзначається на Вашому здоров'ї. По-друге, він може вимкнутися до того, як закипить, ну і звичайно, неминуче, виходить з ладу.Видалити наліт можна механічними чи хімічним способом. Перший, може пошкодити внутрішнє покриття, займе більше зусиль і часу. Другий (не варто боятися цього слова), однозначно ефективний і швидкий.Є кілька порад з очищення електрочайника, засобами, які точно знайдуться в кожному будинку.Столова сода! Цим засобом користується чи не кожна господиня. Щоб почистити електрочайник, Вам знадобиться півлітра води і столова ложка соди.Що робити: - розчинити соду у воді;- прокип'ятити;- видалити залишки губкою;- залити чисту воду і прокип'ятити ще раз.9% оцтова..
6615