Мультиварка! Вона, мабуть, присутня на кожній кухні, а якщо поки немає, саме час придбати на www.lazeika.ua. Адже влітку так не хочеться вмикати духовку в квартирі в якій і без того гаряче.
Хочемо поділитися з Вами смачними рецептами!
Топ десертів в мультиварці: - "Шоколадний бісквіт", - "Французький маковий пиріг", - пиріг "Зі сливою", - "Фруктово - сирна" запіканка.
По-перше, до кожної смакоти Вам потрібно підготувати мультиварку та інгредієнти. Отже, розпочнемо!
"Шоколадний бісквіт"
Складові:
- 2 яйця, - 2 мульти склянки муки, - 2 мульти склянки цукру, - 1/2 мульти склянки рослинної олії, - 1 склянка окропу, - 1 склянка молока, - 1 пакетикваніліну, - 6 ст. л какао, - 1.5 ч. л розпушувачу, - 1.5 ч. л соди / просочення: - 100 г коньяку, - 2 ст. л цукру, - свіжа/морожена вишня, - крем (сметаний або інший по смаку).
Приготування: - змішуємо сухі інгредієнти: муку, соду, какао і розпушувач, додаємо туди яйця перемішані з цукром, молоко та олію, до цієї перемішаної однорідної маси додаємо склянку окропу.
- чашу мультиварки змастити маслом, вилити тісто (воно буде рідким), ввімкнути програму "випічка" і випікати 60-70 хв.
- після завершення програми, потрібно залишити ще на 10-15 хв, після чого дістати, розрізати на 3-4 коржі.
- просочити коржі зарання приготовленим сиропом (замочена вишня в коньяку), викласти їх один на одного, на кожного викласти вишні та змастити кремом. Зробити так з кожним шаром, окрім верхнього. Оформити торт шоколадом та горіхами.
"Французький маковий пиріг"
Складові:
- 200 г цукру, - 3 яйця, - 150 г вершкового масла, - 50 г маку (можна більше), - 10 г розпушувача, - 200 г муки.
Приготування: - збиваємо яйця з цукром, додаємо розм'якшене масло та знову збиваємо
- додаємо мак, борошно та розпушувач, перемішуємо (для фарбування тіста можна додати декілька ложок будь-якого варення по смаку).
- викладаємо тісто у змащену маслом чашу мультиварки та вмикаємо програму "випічка" на 65 хв.
- охолонувши, посипаємо пиріг пудрою.
Пираг "Зі сливою"
Складові:
- 2 склянки муки, - 2 яйця, - 1 склянка цукру, - 3/4 склянки молока, - 1/2 склянки олії, -1 ч. л розпушувачу, - 1.3 ч. л ваніліну, - 2 ст. л цукрової пудри (для посипки), - 13-15 шт. слив.
Приготування: - збиваємо яйця з цукром, вливаємо туди молоко, додаємо олію та перемішуємо.
- всипаємо просіяну муку з розпушувачем та знову перемішуємо.
- як і в попередніх рецептах змащуємо чашу маслом та виливаємо туди тісто.
- сливи миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки та викладаємо у тісто зрізом до верху.
- на програмі "випічка" готуємо 50 - 60 хв.
- охолонувши, дістаємо пиріг та посипаємо пудрою.
"Фруктово - сирна" запіканка
Складові:
- 500 г сиру, - 3 яблука, - 3 банани, - 3 апельсини, - 1 яйце, - свіжа/морожена вишня (по смаку), - 3 ч. л крохмалю, - 3 ч. л меду, - 3 ч. л лимонного соку, - 1 ст. л масла, 1 ст. л панірувальних сухарів.
Приготування: - очищуємо від шкірки яблука, банани, апельсини. Останні нарізаємо кружальцями, яблука - тонкими шматочками.
- змащуємо чашу мультиварки маслом та посипаємо сухарями. Викладає фрукти.
- змішуємо відокремлений жовток, сир, крохмаль, мед і лимонний сік (можна додати цукру за смаком).
- збиваємо білок та з'єднуємо дві суміші.
- виливаємо отримане тісто у чашу на фрукти та вмикаємо режим "мультиповар" - температура 120°С на 30 хв.
Ура, ласощі готові, залишається лише їх посмакувати.
Купуйте мультиварку на сайті www.lazeika.ua та отримуйте у будь-якому куточку України. Відправка у день замовлення.